Cart
Custom content

This is custom content

Nasiona na kiełki Mieszanka Pikantna 20g

3,49 zł
Brutto

Opakowanie: 10g.

Miejsce: nie nasłonecznione, ciepłe

Czas do spożycia: 3-4dni

Podlewanie 2 x dziennie

Ilość
Dodaj do ulubionych

  Bezpieczne Zakupy

Szybkie płatności przelewy24.pl

  Realizacja Zamówienia

Zazwyczaj to 2-4 dni robocze

  Darmowa Dostawa

Dla zakupów od 99 zł

Guarantee safe & secure checkout

Skład mieszanki:

Vigna radiata (Fasola Mung) - 40%; Raphanus sativus (Rzodkiew) -10%; Raphanus sativus var sativus (Rzodkiewka) -10%; Sinapsis alba (Gorczyca) - 10%; Lens culinaris (Soczewica jasna) - 10%; Lens culinaris green (Soczewica zielona) -10%; Lens culinaris red (Soczewica czerwona)- 10%

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. 

KIEŁKOWNICA DOSTĘPNA NA POZOSTAŁYCH AUKCJACH

NASIONA NA KIEŁKI PIKANTNA MIESZANKA

Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantną kompozycję smakową. Dzięki różnorodności gatunków wchodzących w skład tej mieszanki zyskujemy w jednej porcji dużą dawkę wartościowych substancji odżywczych, soli mineralnych, aminokwasów i witamin. Regularne spożycie kiełków obniża ilość złego cholesterolu (działa antymiażdżycowo), reguluje procesy trawienne. Kiełki tej mieszanki świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek.

Producent:

Przedsiębiorstwo Nasienne TORAF sp. z o.o.

Maciejów 34, Kujakowice Górne 46-211, Polska

tel.:+48 77 40 242 40 e-mail: biuro@toraf.pl

61 Przedmioty

Opis

Rodzaj rośliny
Inny
Kolor kwiatów
inny kolor
Cechy charakterystyczne
proste w pielęgnacji
Waga (g)
20
EAN
5907595506533
Cykl rozwojowy rośliny
jednoroczna

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Nasiona na kiełki Jarmuż Czerwony - 50

3,39 zł
Dostępność: 53 W Magazynie

Roślina zawierająca duże ilości sodu, potasu, wapnia, żelaza oraz witamin: A, C i K. Produkcję prowadzi się najczęściej na kiełkownicy. Wcześniej nasiona należy zamoczyć na 3-6 godz. w ciepłej, przegotowanej wodzie. Kiełki jarmużu rosną wyjątkowo szybko i po 3 - 5 dniach są gotowe do spożycia, mają wówczas 5-6 cm. Dzięki swojemu lekko pikantnemu smakowi idealnie pasują do twarogu, potraw jajecznych, a także jako dodatek do sałatek, surówek i do dekoracji potraw.

Strona wykorzystuje pliki Cookies do celów statystycznych oraz do podnoszenia jakości sklepu. Więcej w naszej polityce prywatności