Cart
Custom content

This is custom content

Nasiona na kiełki Mieszanka Pikantna 20g

3,49 zł
Brutto

Opakowanie: 10g.

Miejsce: nie nasłonecznione, ciepłe

Czas do spożycia: 3-4dni

Podlewanie 2 x dziennie

Ilość
Dodaj do ulubionych

  Bezpieczne Zakupy

Szybkie płatności przelewy24.pl

  Darmowa Dostawa

Dla zakupów od 80 zł

Guarantee safe & secure checkout

Skład mieszanki:

Vigna radiata (Fasola Mung) - 40%; Raphanus sativus (Rzodkiew) -10%; Raphanus sativus var sativus (Rzodkiewka) -10%; Sinapsis alba (Gorczyca) - 10%; Lens culinaris (Soczewica jasna) - 10%; Lens culinaris green (Soczewica zielona) -10%; Lens culinaris red (Soczewica czerwona)- 10%

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. 

KIEŁKOWNICA DOSTĘPNA NA POZOSTAŁYCH AUKCJACH

NASIONA NA KIEŁKI PIKANTNA MIESZANKA

Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantną kompozycję smakową. Dzięki różnorodności gatunków wchodzących w skład tej mieszanki zyskujemy w jednej porcji dużą dawkę wartościowych substancji odżywczych, soli mineralnych, aminokwasów i witamin. Regularne spożycie kiełków obniża ilość złego cholesterolu (działa antymiażdżycowo), reguluje procesy trawienne. Kiełki tej mieszanki świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek.

25 Przedmioty

Opis

Rodzaj rośliny
Inny
Kolor kwiatów
inny kolor
Cechy charakterystyczne
proste w pielęgnacji
Waga (g)
20
EAN
5907595506533
Cykl rozwojowy rośliny
jednoroczna

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Nasiona na kiełki Jarmuż Czerwony - 50

2,99 zł
Availability: 29 In Stock

Roślina zawierająca duże ilości sodu, potasu, wapnia, żelaza oraz witamin: A, C i K. Produkcję prowadzi się najczęściej na kiełkownicy. Wcześniej nasiona należy zamoczyć na 3-6 godz. w ciepłej, przegotowanej wodzie. Kiełki jarmużu rosną wyjątkowo szybko i po 3 - 5 dniach są gotowe do spożycia, mają wówczas 5-6 cm. Dzięki swojemu lekko pikantnemu smakowi idealnie pasują do twarogu, potraw jajecznych, a także jako dodatek do sałatek, surówek i do dekoracji potraw.

Strona wykorzystuje pliki Cookies do celów statystycznych oraz do podnoszenia jakości sklepu. Więcej w naszej polityce prywatności