Nasiona na kiełki Słonecznik - 20g
Opakowanie: 20g.
Miejsce: nie nasłonecznione, ciepłe
Czas do spożycia: 3-4dni
Podlewanie 2 x dziennie
Opakowanie: 40g.
Miejsce: nie nasłonecznione, ciepłe
Czas do spożycia: 3-4dni
Podlewanie 2 x dziennie
Szybkie płatności przelewy24.pl
Dla zakupów od 80 zł
Guarantee safe & secure checkout
Skład mieszanki:
Lens culinaris (soczewica jadalna)-25%
Pisum sativum (groch zwyczajny)-25%
Cicer arietinum (ciecierzyca pospolita)-20%
Vigna angularis (fasola adzuki)-15%
Vigna radiata (fasola mung)-15%
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
KIEŁKOWNICA DOSTĘPNA NA POZOSTAŁYCH AUKCJACH
NASIONA NA KIEŁKI MIESZANKA CHIŃSKA
Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków będących częstym dodatkiem w potrawach kuchni azjatyckiej. W skład mieszanki wchodzą gatunki będące nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka, obniżają poziom "złego" cholesterolu oraz zawierają duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Ze względu na zawartość kwasu foliowego polecana w szczególności kobietą w ciąży. Kiełki świetnie smakują przyrządzone na patelni z niewielką ilością oleju, jako dodatek do potraw z ryżu lub jako samodzielne danie.
Opis