Cart
Custom content

This is custom content

Nasiona na kiełki Jarmuż Czerwony - 50

2,99 zł
Brutto

Roślina zawierająca duże ilości sodu, potasu, wapnia, żelaza oraz witamin: A, C i K. Produkcję prowadzi się najczęściej na kiełkownicy. Wcześniej nasiona należy zamoczyć na 3-6 godz. w ciepłej, przegotowanej wodzie. Kiełki jarmużu rosną wyjątkowo szybko i po 3 - 5 dniach są gotowe do spożycia, mają wówczas 5-6 cm. Dzięki swojemu lekko pikantnemu smakowi idealnie pasują do twarogu, potraw jajecznych, a także jako dodatek do sałatek, surówek i do dekoracji potraw.

Ilość
Dodaj do ulubionych

  Bezpieczne Zakupy

Szybkie płatności przelewy24.pl

  Darmowa Dostawa

Dla zakupów od 80 zł

Guarantee safe & secure checkout

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2cm, po 3-4 dniach.

Toraf
29 Przedmioty

Opis

Waga (g)
50
Marka
TORAF
Rodzaj
jarmuż
EAN
5907595503976
Typ
kiełki
Nazwa handlowa
Kiełki Jarmuż czerwony Red Russian 10g

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Strona wykorzystuje pliki Cookies do celów statystycznych oraz do podnoszenia jakości sklepu. Więcej w naszej polityce prywatności