Cart
Custom content

This is custom content

Nasiona na kiełki Słonecznik - 20g

3,29 zł
Brutto

Opakowanie: 20g.

Miejsce: nie nasłonecznione, ciepłe

Czas do spożycia: 3-4dni

Podlewanie 2 x dziennie

Ilość
Dodaj do ulubionych

  Bezpieczne Zakupy

Szybkie płatności przelewy24.pl

  Darmowa Dostawa

Dla zakupów od 80 zł

Guarantee safe & secure checkout

Kiełki słonecznika doskonale nadają się do sporządzenia surówek, sałatek, jako smaczny dodatek do kanapek. Chętnie spożywane ze względu na zawartość cennych witamin (A, C, D, PP) składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych (magnez, cynk, żelazo, sole wapnia). Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów.

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. 

14 Przedmioty

Opis

Rodzaj rośliny
inny
Kolor kwiatów
inny kolor
Cechy charakterystyczne
proste w pielęgnacji
Waga (g)
20
EAN
5907595509060
Cykl rozwojowy rośliny
jednoroczna

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Nasiona na kiełki Jarmuż Czerwony - 50

2,99 zł
Availability: 29 In Stock

Roślina zawierająca duże ilości sodu, potasu, wapnia, żelaza oraz witamin: A, C i K. Produkcję prowadzi się najczęściej na kiełkownicy. Wcześniej nasiona należy zamoczyć na 3-6 godz. w ciepłej, przegotowanej wodzie. Kiełki jarmużu rosną wyjątkowo szybko i po 3 - 5 dniach są gotowe do spożycia, mają wówczas 5-6 cm. Dzięki swojemu lekko pikantnemu smakowi idealnie pasują do twarogu, potraw jajecznych, a także jako dodatek do sałatek, surówek i do dekoracji potraw.

Strona wykorzystuje pliki Cookies do celów statystycznych oraz do podnoszenia jakości sklepu. Więcej w naszej polityce prywatności