Cart
Custom content

This is custom content

Nasiona na kiełki Fasola Mung 50g

3,79 zł
Brutto

Opakowanie: 50g.

Miejsce: nie nasłonecznione, ciepłe

Czas do spożycia: 3-4dni

Podlewanie 2 x dziennie

Ilość
Dodaj do ulubionych

  Bezpieczne Zakupy

Szybkie płatności przelewy24.pl

  Realizacja Zamówienia

Zazwyczaj to 2-4 dni robocze

  Darmowa Dostawa

Dla zakupów od 99 zł

Guarantee safe & secure checkout

NASIONA NA KIEŁKI FASOLA MUNG

Fasola mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. zarówno na ciepło jak i na zimno. To bogate źródło składników mineralnych i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka. Kiełki fasoli Mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu.

PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.


Producent:

Przedsiębiorstwo Nasienne TORAF sp. z o.o.

Maciejów 34, Kujakowice Górne 46-211, Polska

tel.:+48 77 40 242 40 e-mail: biuro@toraf.pl

54 Przedmioty

Opis

Rodzaj rośliny
Inny
Kolor kwiatów
inny kolor
Cechy charakterystyczne
proste w pielęgnacji
Waga (g)
50
EAN
5907595504539
Cykl rozwojowy rośliny
jednoroczna

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Nasiona na kiełki Jarmuż Czerwony - 50

3,39 zł
Dostępność: 55 W Magazynie

Roślina zawierająca duże ilości sodu, potasu, wapnia, żelaza oraz witamin: A, C i K. Produkcję prowadzi się najczęściej na kiełkownicy. Wcześniej nasiona należy zamoczyć na 3-6 godz. w ciepłej, przegotowanej wodzie. Kiełki jarmużu rosną wyjątkowo szybko i po 3 - 5 dniach są gotowe do spożycia, mają wówczas 5-6 cm. Dzięki swojemu lekko pikantnemu smakowi idealnie pasują do twarogu, potraw jajecznych, a także jako dodatek do sałatek, surówek i do dekoracji potraw.

Strona wykorzystuje pliki Cookies do celów statystycznych oraz do podnoszenia jakości sklepu. Więcej w naszej polityce prywatności